home | contact

Hele mens staat centraal

10 Mensen met hoofdpijn en alle 10 een verschillend homeopathisch middel? Binnen de homeopathie is dat heel gebruikelijk, want de homeopaat kiest op basis van het unieke van uw hoofdpijn een middel voor u.
Een klassiek homeopaat schrijft niet voor op een kwaal of klacht, maar kijkt naar het totaal van fysieke en psychische kenmerken van u als individueel persoon. Ook wordt daarin de mogelijke oorzaak van uw klacht meegenomen. Ontstaat hoofdpijn na een ongeval of door stress op het werk? De homeopaat schrijft een middel voor als zij snapt waarom de klacht is zoals die bij deze persoon is. Het juiste homeopathisch middel raakt de kern van de klachten en raakt de kern van uw persoon. Daardoor is een verbetering na een homeopathisch middel, een verbetering op meerdere vlakken. Positieve ontwikkeling vindt plaats op fysiek niveau en op psychisch niveau. Het doel van de behandeling is dat u beter in uw vel komt waardoor u uw kwaliteiten en talenten in uw leven verder kunt ontplooien. Hierdoor kunt u een gezonder en gelukkiger leven leiden.

Voor meer informatie over het soort klachten waarbij homeopathie een verbetering kan geven en voor wie homeopathie geschikt is, zie: Voor wie en welke klachten?

Voor veel mensen is het wonderbaarlijk om te zien hoe bijvoorbeeld een peuter niet alleen van zijn huidklachten geneest, maar ook rustiger in zijn spel wordt en vrolijker wakker wordt.